Εκτύπωση

pareklisΜέ την δέουσα ἐκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε ἡ Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου καί Ζωοποιού Σταυρού στο ιερό παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας. 

Την παραμονή της εορτης, το απόγευμα της Τρίτης 13 Σεπτεμβρίου , τελέσθηκε ὁ Μέγας Εσπερινός , συνιερουργούντων των πατέρων Δημητρίου Μπακοπούλου, Αποστόλου Βούλγαρη και Αποστόλου Δάμκαλη ιερέων του Ι.Ν. Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας Μετά το πέρας του Εσπερινού και την Αρτοκλασία στο σύντομο κήρυγμα του ο π. Δημήτριος Μπακόπουλος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής με την οποία ξεκινάει ο εορτολογικός κύκλος της εκκλησίας μας.

"Προβάλλεται ο Σταυρός του Κυρίου και προβάλλεται σε κάθε γεγονός, για να μας δίνει δύναμη. Έτσι και η εκκλησία μας σήμερα εορτάζει την Ύψωση του Σταυρού. Και ο Σταυρός μας δίνει δύναμη για δύο σημαντικούς λόγους. Ο Σταυρός περικλείει δύο πολύ βασικές αρετές τις οποίες μας δίνει ο ιδιος ο Θεός . Ο ίδιος ο Χριστός ο Οποίος βρισκεται επάνω στο σταυρό. Η πρώτη αρετή είναι η αγάπη. Ο Χριστός έρχεται και σταυρώνεται από αγάπη για να σώσει το ανθρώπινο γένος. Η δεύτερη μεγάλη αρετή είναι η ταπείνωση.

Έρχεται και ταπεινώνεται ο ίδιος ο Θεός επάνω στο σταυρό ενώπιον του ανθρωπίνου γένους για να δείξει πως πρέπει να πορευόμαστε στη ζωή μας. 'Αρα χωρίς αγάπη και ταπείνωση δεν υπάρχει σταυρός και δίχως σταυρό δεν υπάρχει ανάσταση. Γι' αυτό και εμείς ως χριστιανοί ορθόδοξοι  θα πρέπει να σηκώνουμε το σταυρό μας. Πολλές φορές είναι δυσβάστακτο το φορτίο αλλά ατενίζοντας τον Εσταυρωμένο Χριστό τίποτα δεν είναι τόσο φοβερό και τόσο βαρύ και ο ίδιος ο Χριστός έρχεται και μας δείχνει με αυτή τη θυσία και μας λέγει στον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί οτι πρέπει να πορευθούμε και να τελειώσουμε στην Ανάσταση του Κυρίου πο είναι ο σκοπός και η πορεία της ζωής μας . Χρονια πολλά και ευλογημένα" ανέφερε ο πατήρ Δημήτριος Μπακόπουλος

Παρούσα στό εορτάζων Ι.Παρεκκλήσιο τοῦ Τιμίου Σταυρού ήταν η οικογένεια του Χρήστου Μυτιληναίου , απόγονη οικογένεια του αειμνήστου Αντωνίου Μυτιληναίου κτήτορα του Ιεροῦ Παρεκκλησίου. 

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας , στον Ιερό Ναό  Παναγίας Παντοβασίλισσας, συλειτουργούντων των πατέρων Δημητρίου Μπακοπούλου και Αποστόλου Δάμκαλη , πλήθος πιστών προσήλθαν με ευλάβεια για να λειτουργηθούν,  να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και ευλογία του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Χριστού.