Εκτύπωση

140920timiosstavrosΛαμπρά εορτάστηκε η Ύψωση του Tιμίου Σταυρού στη Ραφήνα και ιδιαίτερα στο ιερό Παρεκκλήσιο της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στο δημ. κολυμβητήριο Ραφήνας, όπου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ,  όπου πλήθος πιστών προσκύνησε την εικόνα του Τιμίου Σταυρού, ενω ανήμερα της εορτή τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία στον Ι.Ν της Παναγίας Παντοβασίλισσας.

Στον Εσπερινό και στην Αρτοκλασία που ακολούθησε , ιερούργησαν οι π. Απόστολος Βούλγαρης και Απόστολος Δάμκαλης , ενω στο αναλόγιο ήταν ο π. Δημήτριος Μπακόπουλος με τον ιεροψάλτη Απόστολο Χαρίτο.  Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησαν οι π. Δημήτριος Μπακόπουλος και Απόστολος Βούλγαρης με τον Απόστολο Χαρίτο να ψάλλει τις Καταβασίες της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού . 

Ο π. Δημήτριος Μπακόπουλος στο σύντομο αλλά σαφές μήνυμά του, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στην χάρη του Τιμίου Σταυρού και την "προστασία" που μας παρέχει , θυμίζοντας στο εκκλησίασμα  ότι ο Σταυρός είναι το σύμβολο της θυσίας του Κυρίου μας ,

μιας θυσίας που είναι ταυτόχρονα και η έκφραση της αγάπης του Θεού προς τον άνθρωπο.  

Ο πατήρ Δημήτριος με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς , ευχήθηκε "Καλή χρονιά" σε όλους τους μαθητές και αφού θύμισε σε όλους οτι στην ενορία μας λειτουργεί Κατηχητικό Σχολείο προέτρεψε τους γονείς και τους παππούδες/γιαγιάδες να φέρουν τα παιδιά στο κατηχητικό.