Εκτύπωση

1309202 chrisostomosΜέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε στον Ιερό Ναό μας , το απόγευμα του Σαββάτου (12 Σεπ. 2020) ο Mέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και τη Κυριακή (13 Σεπ. 2020) ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία του "δεύτερου" προστάτου της πόλεως μας , του Εθνοϊερομάρτυρος :Αγίου Μητροπολίτου Σμύρνης Χρυσοστόμου που γεννήθηκε στη Τρίγλια της Βιθυνίας και μαρτύρησε τον Αύγουστο του 1922. 

Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης και οι συν αυτώ Άγιοι Αρχιερείς Γρηγόριος Κυδωνιών, Αμβρόσιος Μοσχονησίων, Προκόπιος Ικονίου, Ευθύμιος Ζήλων καθώς και οι κληρικοί και λαϊκοί που σφαγιάσθηκαν κατά την Μικρασιατική Καταστροφή είναι ο φάρος που μας φωτίζει ακόμη και σήμερα , προκειμένου να μην λησμονούμε και να αγωνιζόμαστε για τα ιερά και τα όσια της πατρίδος μας.

Στην Ενορία μας παρουσία της Δημοτικής Αρχής και με ιδιαίτερη παρουσία του συλλόγου Τριγλιανών τελέσθηκε επίσης την Κυριακή 13 Σεπ. 2020 επιμνημόσυνη δεήση στη προτομή του Τριγλιανού Αγίου που βρίσκεται έμπροσθεν του Ιερού Ναού της Παναγίας Παντοβασίλισσας και στη συνέχεια οι ιερείς και η εκκλησιαστική επιτροπή προσέφεραν καφέ στο Αρχονταρίκι του Ναού. .