diax
ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Τετάρτη
25 Μαΐου

Γ' εύρεσις Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου Προδρόμου

Youtube

Απολυτίκιο του Γενεθλίου της Θεοτόκου "Η γέννησις σου Θεοτόκε"

Παναγία Παντοβασίλισσας Ραφήνα

Afieroma

Afieroma

060122theofaΜε λαμπρότητα και τηρουμένων  των υγειονομικών μέτρων εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνεια στην Ραφήνα.

Νωρίς το πρωί, στον ιερό ναό μας  , τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ.κ. Θεοδωρήτου , ενω πολλοί ήταν οι πιστοί που παρακολούθησαν τις ακολουθίες εκτός του Ναού εντός του οποίου οι εισερχόμενοι μαζί με τα απαιτούμενα πιστοποιητικά έφεραν και τις μάσκες τους.  

Ακολούθησε η τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια έλαβε χώρα η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων στο λιμάνι της Ραφήνας.

Αρκετοί κολυμβητές και κολυμβήτριες έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Τυχερός στάθηκε ο κολυμβητής Κοντινής Δημήτριος ο οποίος ανέσυρε τον Σταυρό.

Κατά τον αγιασμό των υδάτων , οι ιερείς δεν πήγαν εν πομπή αλλά κατά μόνας και δεν έγινε λιτανεία της εικόνας της βαπτίσεως.

"Η σημερινή Δεσποτική εορτή, η οποία έχει σημαδέψει την ιστορία της χριστιανικής πίστεως , είναι ημέρα χαράς μεγάλης , ημέρα φωτός και ημέρα αγάπης και προστασίας της δημιουργίας . Ο Χριστός όταν κατά την εποχή του ωρίμασε στα 30 χρόνια, σήμερα στα δεκαοκτώ χρόνια θεωρούμεθα ώριμοι και υπεύθυνοι πολίτες,  στα 30 χρόνια τότε,  πριν αρχίσει το κηρυκτικό του έργο έκανε μια πράξη εξόχως σημαντική. Θέλησε να δώσει ένα ύπόδειγμα το πώς δηλαδή οι άνθρωποι θα πρέπει να ανανεωθούν, να υπερπηδήσουν τις μικρότητες της καθημερινότητα και να δείξει το δρόμο του αγιασμού και του φωτισμού. ...Σήμερα είναι για όλους μας ημέρα αναγεννήσεως , ημέρα φωτισμού" ανάφερε στο σύντομο κυρηγμά του ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ.κ. Θεοδώρητος , ενω αναφερόμενος στα της πανδημίας είπε " Η Εκκλησία σέβεται τον αγώνα που κάνει το Ελληνικό καράτος να προστατέψει την υγεία των ανθρώπων. Δεν θέλουμε επ ουδενί λόγο εμείς να γίνουμε η αιτία να υπάρξει η διάδοση της μολυσματικής αυτής ασθένειας που ταλαιπωρεί πάρα πολύ και μάλιστα κατά το μήνα Ιανουάριο, θα είναι μήνας μεγάλης κρίσεως. Μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους κάθε μέρα που έχουν τον φοβερό κορονοϊο. Θέλω, παρακαλώ, να προστατεύσουμε την υγεία μας όλοι. Δεν χρειάζεται τώρα φιλοσοφίες και συζητήσεις. ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ , να πάμε στο σπίτι μας αγιασμένοι και ευλογημένοι. ΔΥΣΤΥΧΩς ΚΑΝΟΥΝ ΛΑΘΟΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ. ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΝΤΑΙ. ΕΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΗΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΕΝΑς ΠΟΥ ΒΗΧΕΙ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΌΓΟ ΟΡΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΑΣ."

Στην τελετή παρέστησαν, ο Αντινομάρχης Αν. Αττικής Αθ. Αυγερινός με μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. , ο Δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς. ο Πρόεδρος του Ο.Λ.Ρ Σπυρίδων Χρυσοφώτης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ο.Λ.Ρ Δέσποινα Γικάκη, ο Λιμενάρχης Ραφήνας Γιώργος Κατσούλης , o Διοικητής του Τμήματος Αφαλείας Ραφήνας Δημήτρης Δελτσίδης, η πολιτευτής της Ν.Δ Βάσω Κόλλια , Αντιδήμαρχοι και Δημ. Σύμβουλοι του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, πρόεδροι τοπικών Συλλόγων και εκατοντάδες ευλαβείς ενορίτες. 

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ και video ΕΔΩ

 

Ιερός Καθεδρικός Ναός
Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας
Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου 23 Ραφήνα 190 09
Email: pantovasilissa.raf@gmail.com
https://pantovasilissa.gr
Τηλέφωνο: 2294 023688

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ