diax
ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Σάββατο
25 Μαΐου

Γ' εύρεσις Τιμίας Κεφαλής Ιωάννου Προδρόμου

 

ΩΡΑΡΙΟ Ι.ΝΑΟΥ (MAΙΟY)
ΗΜΕΡΑ
ΠΡΩΪ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ
Καθημερινές από 07:00
έως 12:30
από 18:00
έως 20:30
Σάββατο
& Κυριακή
από 07:00
έως 13:00
από 18:00
έως 20:30

Τηλέφωνο Ιερού Ναού: 22940 23688

Youtube

Απολυτίκιο του Γενεθλίου της Θεοτόκου "Η γέννησις σου Θεοτόκε"

Παναγία Παντοβασίλισσας Ραφήνα

Εικονογραφική περιήγηση I.N.Παντοβασιλίσσης Ραφήνας

Afieroma

Afieroma

 ΣΥΝΑΞΕΙΣ ΝΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ & ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

https://www.youtube.com/watch?v=qKLrOKQXtpU

syn newn 29 10 2023

Χωρίς αμφιβολία, η εποχή μας είναι εποχή αντιθέσεων, συγχύσεως, θαυμαστών επιτευγμάτων αλλά και καινοφανών προβλημάτων. Ενώ επιστήμη και τεχνολογία προσέφεραν ασύλληπτες γνώσεις και πρωτο­φανείς ανέ­σεις, βελτιώνοντας εντυπωσιακά την καθημερινότητα, ταυ­τόχρονα ποικίλα αίτια προκάλεσαν τεράστια σύγχυση, υποβάθμιση των διαχρονικών αξιών, αίσθηση απώλειας της ελευθερίας και έκρηξη ψυχικών προβλημάτων και ανισορροπίας. 

Ο ορμητικός χείμαρρος των αλλαγών έχει προκαλέσει πνευματικό αποπροσανατολισμό και ασφαλώς επηρεάζει και τον πυρήνα των ελπίδων μας, που δεν είναι τίποτα άλλο από την πίστη μας και τη σχέση μας με τον Θεό. «Ἡ Ἐκκλησία ὅμως πολεμουμένη νικᾶ, κλυδωνίζεται, ἀλλ’ οὐ καταπο­ντί­­ζεται». Η δοκιμασία της πίστης είναι

πρόκληση και ευκαιρία αφύπνισης.

Έτσι ξεκινούμε κι εμείς την καινούργια μας χρονιά, με ενθουσιασμό και δίψα για την αιώνια αλήθεια που είναι ο Χριστός και μαρτυρεί η Εκκλησία Του, δίχως συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Η Μητρόπολή μας κι εφέτος, ύστερα από τη σχετική δυσκο­λία των τελευταίων ετών, αποσκο­πώντας στην πνευματική ενίσχυση των νέων, που είναι κυρίως εκτεθει­μένοι στις παραπάνω επιρροές, προσκαλεί και πάλι όσους είναι ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών να συμμετάσχουν στις δράσεις, που εδώ και χρόνια οργα­νώνει με μορφή συνάξεων, πρωτοβουλιών και ποικίλων εκδηλώσεων η Κοινότητα Νέων «Ορθόδοξη Μαθητεία».


Μαθητεία σημαίνει να αποκτήσουμε αυθεντική γνώση και γνήσιο ήθος της Εκκλησίας μας, να εκτεθούμε στην κουλτούρα της πίστεως, να την ζήσουμε με χαρά και ελευθερία και να αποκτήσουμε γεύσεις και εμπειρία των θησαυρών της πνευματικής ζωής και του Ευαγγελικού μηνύματος, μέσα σε μια εποχή που όλα αυτά και τα αγνοεί και συχνά τα πολεμάει.  

Με την παρούσα Εγκύκλιο απευθύνω κάλεσμα στους νέους μας να συμμετάσχουν στις Συνάξεις και τη ζωή της «Ορθόδοξης Μαθητείας». Σας προσκαλώ να μοιραστούμε τη ζωή, με αλήθεια και έμπνευση, να αναδεί­ξουμε το μεγαλείο της ανθρώπινης αξίας μας. Σας προσκαλώ να επενδύ­σουμε στην «άλλη λογική» του Ευαγγελίου, στην ευλογημένη προοπτική μας, στον πραγματικό λόγο της υπάρξεώς μας. Σας προσκαλώ όχι μόνο για συζήτηση, αλλά και για δράση. Όχι μόνο για να λύσουμε τις απορίες και να πάρουμε απαντήσεις, αλλά και για να εμπνευστούμε όλοι μαζί, αλλά­ζοντας τον εαυτό μας και μαζί με αυτόν και τον κόσμο γύρω μας.

Η πρώτη μας Σύναξη, που θα ξεκινήσει με τον Αγιασμό,  θα λάβει χώρα την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως μας στα Σπάτα. 

Για καλύτερη ενημέρωση μπορείτε να συμβουλευθείτε τον πίνακα ανακοινώσεων του ναού της Ενορίας σας, την αναρτημένη αφίσα, τις ενοριακές ιστοσελίδες και της Μητροπόλεως ή και να λάβετε το σχετικό φυλλάδιο.  


Ο Χριστός μαζί μας και η Παναγία σκέπη μας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο Μεσογαίας & Λαυρεωτικής Νικόλαος

 
Οι Συνάξεις απευθύνονται σε νέους ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών και θα γίνονται δύο Κυριακές του κάθε μήνα στις 20:30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας & Λαυρεωτικής (κάτωθεν Ι.Ν. Αγ. Νικολάου) στα Σπάτα, με την παρουσία και ευθύνη του Σεβασμι­ωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, κατά το εξής πρόγραμμα:

Κυ 29/10/23              Κυ 17/12/23              Κυ 25/2/24                  Κυ 23/6/24
             
Κυ 12/11/23   Κυ 14/1/24   Κυ 10/3/24   Κυ 7/7/24
             
Κυ 26/11/23    Κυ 28/1/24     Κυ  19/5/24    Κυ 21/7/24
             
Κυ 10/12/23        Κυ 11/2/24   Κυ 2/6/24    

Παράλληλα, θα ανακοινωθεί και πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων της Ορθόδοξης Μαθητείας, μάλιστα και σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις επί τη ευκαιρία των 50 ετών από της ιδρύσεως της Μητροπόλεώς μας. Όσοι είναι 35-40 ετών, μπορούν να συμμετέχουν μόνο κατόπιν ειδικής ευλογίας του Σεβασμιώτατου.

Καθεδρικός Ιερός Ναός
Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας
Διεύθυνση: Βασ. Γεωργίου 23 Ραφήνα 190 09
Email: pantovasilissa.raf@gmail.com
https://pantovasilissa.gr
Τηλέφωνο: 2294 023688

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ